Buschauffører samler ind til gaveløse kolleger

Chauffører ved Busselskabet Aarhus Sporveje indsamler nu penge, så de kan give julegaver til en række kolleger, som busselskabet ikke vil give gaver.

Aarhus Sporveje giver ikke gaver til opsagte chauffører, der er sygemeldte, selvom de formelt stadig er ansatte, og det mener de to tillidsrepræsentanter, Peter Frentz, fra 3F og Bente Mikkelsen fra FOA, er urimeligt.

De skriver i et opslag, der handler om indsamlingen, at de opsagte og syge chauffører ”måske har mest brug for omgivelsernes nærvær og omsorg”. Tillidsfolkene vil derfor starte pengeindsamlingen ”til fordel for disse kollegaer, som har været en del af vores liv og arbejdsplads i det forgangne år.”

Hanne Bosse er en af de opsagte og syge chauffører, der ikke får en sidste julegave fra sin arbejdsgiver, og hun synes, det er skuffende:

- Det er sørgeligt, at når man er opsagt og sygemeldt, så bliver der ikke længere regnet med én, mener Hanne Bosse, der har arbejdet hos Aarhus Sporveje i 11 år.

Hun blev langtidssygemeldt, efter hun faldt uheldigt i arbejdstiden. Hanne Bosse er stadig under genoptræning og er 31. december opsagt på grund af sygefravær. Hun er glad for kollegernes indsamling.

- Det er selvfølgelig dejligt, at kollegerne på den måde viser, at de tænker på mig, siger Hanne Bosse.

Indsamlingen startede fredag d. 7. december og varer indtil d. 21. december.

Se tillidsrepræsentanternes opslag om julegaveindsamlingen her