Fleksjobbere bør blive i fagforeningen

FOA Århus advarer mod at fleksjobbere melder sig ud af FOA, fordi de har fået dårlige råd af deres kommunale sagsbehandlere.

Det sker, efter FOA Århus har fået flere henvendelser fra fleksjobbere, som har oplevet, at deres kommunale sagsbehandlere havde opfordret dem til at droppe deres fagforeningsmedlemskab. Hver gang har argumentet været, at fleksjobberne ikke havde gavn af medlemskabet.

FOA Århus formand Kirsten Normann Andersen mener, at synspunktet er forkert af flere grunde:

- Fleksjobbere kan selvfølgelig få de samme problemer som alle andre ansatte, der akut har brug for fagforeningshjælp. Og fleksjobberne er også omfattet af FOAs overenskomster, som de kun har indflydelse på, hvis de er medlemmer, siger hun.
Mens et fagforeningsmedlemsskab altså er fornuftigt for fleksjobbere, så kan et a-kassemedlemskab være en overvejelse værd, fordi ledige fleksjobbere i dag får en ledighedsydelse, der svarer til dagpengene uanset, om de er medlemmer af en a-kasse eller ej.

Her skal det dog med i overvejelserne, at regeringen har fremlagt en fleksjobreform, som vil betyde, at ledige fleksjobbere får en højere ydelse, hvis de er a-kassemedlemmer, end hvis de ikke er medlemmer.