Intet skattesmæk for aviser

FOA Århus medlemmer får alligevel ikke et skattesmæk, selvom de har holdt avis gennem Århus Kommunes personalegodeordning.

Århus Byråd har nemlig godkendt, at Århus Kommune indgår et forlig med SKAT. Forliget betyder, at kommunen indbetaler 5,1 millioner kroner til SKAT, som derfor undlader at beskatte medarbejdere, fordi de har holdt avis gennem ordningen.

 


Medarbejderne skal derfor ikke foretage sig mere i avissagen. De modtager altså ikke en ny skatteopgørelse og skal heller ikke overfor SKAT forklare, hvorfor netop de har brug for en avis i deres arbejde.

 
Baggrunden for sagen er, at SKAT ikke vil anerkende avishold som et skattefrit personalegode. SKAT mener ikke, at Århus Kommunes ansatte generelt har brug for aviser i deres arbejde.

 
SKAT’s afgørelse betød, at de ansatte risikerede et skattesmæk, hvis de havde holdt avis gennem ordningen, men forliget betyder altså, at kommunen holder medarbejderne skadesløse.

 
FOA Århus og de øvrige fagforeninger i DKF, Den Kommunale Fællesrepræsentation, havde da også krævet, at kommunen skulle dække medarbejdernes eventuelle skattesmæk. Fagforeningerne havde nemlig flere gange spurgt, om kommunen nu var sikker på, at avisordningen var i orden.