Fastholder medlemstal trods færre FOA-jobs

FOA Århus får ikke færre medlemmer, selvom der er blevet færre FOA-jobs.

Dugfriske tal viser således, at FOA Århus i dag d. 30. august 2013 har 8695 erhvervsaktive medlemmer, mens tallet for et år siden var 8685 erhvervsaktive medemmer. Medlemstallene bør sammenlignes fra år til år, da de er præget af sæsonudsving.

De seneste tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor er fra maj 2013, og de viser, at der på et år er forsvundet over 200 FOA-jobs i alene Århus og Odder kommuner, hvis man kigger på bare tre store faggrupper.


Målt i fuldtidsstillinger var der således 209,5 færre ansatte blandt social- og sundhedspersonale, pædagogmedhjælpere og dagplejere i maj 2013, end der var i maj 2012. Og da mange FOA-jobs er deltidsstillinger, så er jobtabet reelt noget større.

Men den triste jobudvikling har altså ikke påvirket medlemstallet negativt, og derfor viser tallene også, at FOA organiserer en større del af de relevante faggrupper, end tidligere. Og det glæder FOA Århus formand, Kirsten Normann Andersen.

- Det er naturligvis skidt for både velfærden, og medlemmerne, at der er færre jobs. Men det er flot, at vi forholdsmæssigt organiserer flere. Medlemmer og tillidsfolk er gode til at give kollegerne et godt tilbud om FOA-medlemskab, og det virker, siger hun.