Lover faste budgetter i plejeboligerne

SF lover nu at arbejde for faste budgetter i de århusianske plejeboliger. Det fremgår af et nyt ældrepolitisk udspil fra SF Århus.

Udspillet er blandt andet inspireret af plejeboligerne Vestervang, som siden de åbnede i 2011, har haft et fast budget og ikke som andre plejeboliger får penge efter, hvilke ydelser beboerne bliver tildelt.

”Erfaringerne fra Vestervang er så gode, at vi er parate til at rulle modellen ud i hele kommunen. Faste budgetter og tillid får medarbejderne til at ranke ryggen, og det får pengene til at række meget længere”, siger SF’s århusianske spidskandidat til byrådsvalget Thomas Medom.

FOA Århus mener også, at faste budgetter er en klar fordel og har tidligere beskrevet, hvordan den finansieringsform motiverer de ansatte til at gøre beboerne mest muligt selvhjulpne. Mens betaling efter ydelser gør det modsatte, fordi plejeboligerne mister penge, hvis beboerne får behov får mindre hjælp.

I SF Århus ældrepolitiske udspil foreslår partiet blandt andet også, at Århus Kommune skal ansætte mere social- og sundhedspersonale, og at der skal være faste måltal for, hvor stor en andel af fast og faglært personale, der skal være i de enkelte områder.

Læs hele SF’s ældrepolitiske udspil her
Læs en artikel om plejeboligerne Vestervang i juni-nummeret af Fagbladet FOA Århus her