Derfor opstiller FOA Århus formand til valget

Med udgangspunkt i Skanderborg-kredsen opstiller FOA Århus formand Kirsten Normann Andersen for SF i hele Østjyllands Storkreds. Hun fortæller her hvorfor.

- Som fagforeningskvinde har jeg oftere og oftere oplevet, at faglige spørgsmål krævede en politisk løsning, og nu syntes jeg så, at jeg ville gøre noget ved det, forklarer Kirsten Normann Andersen.

Hun bor i Hørning og stiller op med udgangspunkt i Skanderborg kredsen, men vælgerne i hele Østjylland kan stemme på hende.

Manglen på ressourcer i ældreplejen er en af de ting, som har fået afdelingsformanden til at stille op.

- Der er ikke uddannet social- og sundhedspersonale nok til at sikre de ældre en ordentlig pleje og omsorg, mener Kirsten Normann Andersen, der også nævner børnepasningsområdet og sygehusene som områder, hvor der er brug for politisk handling og flere ressourcer.

Hun har i det taget en lang liste over områder, hvor hun gerne vil gøre en forskel, og hvor hun oplever, at hendes erfaringer kan gøre nytte.

- For eksempel bør lovgivningen omkring regionale trafikselskaber som Midttrafik have et eftersyn. Min oplevelse er, at politikernes reelle indflydelse på den skatteyderstøttede kollektive trafik er for lille, siger Kirsten Normann Andersen.

Hun mener i høj grad, at hendes erfaring som fagforeningskvinde kan bruges i forhold til andet end traditionelle fagforeningsspørgsmål.

- Kampen for ligeløn er eksempelvis en del af en større ligestillingsdagsorden. På den måde hænger mange faglige og politiske spørgsmål jo sammen, og der er brug for fagforeningernes erfaringer i Folketinget, siger Kirsten Normann Andersen.