Midttransport vinder eget udbud
Foto: Colourbox

Midttransport vinder eget udbud

Region Midtjyllands egen transportfunktion vinder to udbud på området. Ingen private kunne gøre det billigere.

Midttransport har netop vundet to udbud, og det betyder, at Region Midtjyllands egen transportfunktion fortsat skal løse begge sine to opgaver. Den ene er godstransport mellem hospitalerne, og den anden er en shuttlebus, der dagen igennem transporterer personale og mindre gods mellem de århusianske hospitalsmatrikler.

Godstransporten turde ingen private byde på, mens kun et enkelt privat firma bød på shuttlebus-transporten, og her var Midttransports eget bud billigere.

Thor Vex er tillidsrepræsentant for serviceassistenter og -medarbejdere ved Midttransports århusianske afdeling, og han er ikke overrasket over resultatet:

- Vi er meget effektive, dynamiske og gode til at tilpasse os nye opgaver, forklarer han.

Tillidsrepræsentanten vurderer også, at opgaverne er så komplekse, at mange private firmaer ikke har kunnet overskue dem, og at netop kompleksiteten blev undervurderet, da regionen besluttede at sende opgaverne i udbud.

- Det kræver nemlig et godt kendskab til de forskellige hospitaler og hospitalsafdelinger og deres måder at fungere på, hvis man skal yde den bedste og mest effektive service, mener Thor Vex.

Han er glad for, at Midttransport fortsat skal stå for opgaverne.

- Især de ældre og måske lidt slidte kollegaer har været nervøse for, hvad fremtiden ville bringe, hvis private overtog opgaverne, og de kollegaer er nu lettede, vurderer han.