Sygehjælper får erstatning, efter en arbejdsskade tvang hende på efterløn

Tidligere sygehjælper fra AUH får nu over 81.000 kr. skattefrit samt godt 155.000 kr. skattepligtigt. En arbejdsskade betød, at hun måtte opgive sit arbejde og gå på efterløn.

En tidligere sygehjælper har fået en erstatning for tab af erhvervsevne, fordi generne efter en arbejdsskade var så kraftige, at hun måtte opgive sit arbejde og gå på efterløn.

I 2010 greb en patient fat i hendes tommelfingre og hev dem udad. Arbejdsskaden betød gener i begge tommelfingre, og smerterne bliver værre, når der er en belastning på tommelfingre og håndled. Så selvom sygehjælperen i første omgang genoptog sit arbejde, måtte hun i 2013 opgive det og gå på efterløn.

Arbejdsskadestyrelsen har nu fastslået, at den tidligere sygehjælper har mistet 20 % af sin erhvervsevne. Hun ville derfor ikke kunne have tjent det samme som før, hvis hun ikke var gået på efterløn og derfor får den tidligere sygehjælper erstatning for tab af erhvervsevne. Arbejdsskadestyrelsen har beregnet erstatningen som et skattefrit beløb på 81.323 kr. samt et skattepligtigt beløb på 155.062 kr.