Vinder lønsag på Bøgeskovhus

FOA har vundet en lønsag for social- og sundhedspersonalet, der arbejder på det udliciterede lokalcenter Bøgeskovhus.

Tidligere kommunalt ansatte på det nu udliciterede lokalcenter Bøgeskovhus beholder deres ulempetillæg, særlige ferietillæg samt værdien af seniordagene fra den kommunale overenskomst, selvom de siden 1. marts 2015 har arbejdet efter DI-overenskomsten, hvor tillæggene er lavere. Det har en faglig voldgift nu afgjort.

- Det er godt, at et privat firma som Forenede Care ikke kan dumpe de ansattes løn, når firmaet overtager driften af et lokalcenter, siger FOA Århus formand Kirsten Normann Andersen.

Forenede Care overtog driften af Bøgeskovhus 1. september 2014. Virksomhedsoverdragelsesloven betød, at de ansatte i første omgang fortsat fik løn efter den kommunale overenskomst, mens de fra 1. marts 2015 fik løn efter DI-overenskomsten.

Denne overenskomst indeholder et såkaldt lønværn, der siger, at ansatte ikke kan gå ned i løn, når de overgår til overenskomsten, men FOA Århus og Forenede Care var uenige, da de forhandlede om, hvad begrebet ”løn” mere præcist betyder. Og det er den uenighed, som den faglige voldgift nu har afgjort.

FOA ønskede også, at barselsvilkår ved påbegyndt barsel og omsorgsdage skulle høre med, men det afviste voldgiften.