Nye løn- og TR-aftaler med Aarhus Kommunes Sundhed og Omsorg

FOA Århus har i sommer indgået en såkaldt forhåndsaftale med Aarhus Kommunes Magistrat for Sundhed og Omsorg. Aftalen fastlægger udgangspunktet og rammerne, for de lokale lønforhandlinger, der skal foregå fra 1. januar 2018.

FOA Århus har under forhandlingerne om forhåndsaftalen lagt vægt på, at aftalen skulle betyde flere penge til basispersonalet, og det er lykkedes. Forhåndsaftalen indeholder et løngenopretningstillæg, der er til alt uddannet social- og sundhedspersonale, der i maj 2017 havde været ansat mindst tre år i Aarhus Kommune og ikke i forvejen får særlige personlige løntillæg. Samtidig lykkedes det at bevare tre løntrin i forhåndsaftalen, der også kommer basispersonalet til gode, ligesom resultatløn hovedsageligt skal gives til teams og grupper af medarbejdere. Forhåndsaftalen fastslår også, at resultatløn altid skal gives efter aftale mellem FOA Århus og Sundhed og Omsorg.

Forhåndsaftalen indeholder også flere elementer, der sikrer, at det er attraktivt for social- og sundshjælpere og andre grupper at uddanne sig til social- og sundhedsassistenter, og endelig er der flere penge til områdets seniorordning.

FOA Århus har også lavet ny aftale, der handler om tillidsrepræsentantstrukturen i Sundhed og Omsorg. Aftalen betyder samlet set, at social- og sundhedspersonalet i Sundhed og Omsorg fremover vil have 40 i stedet for 16 tillidsrepræsentanter. Tillidsrepræsentanterne vil derfor være tættere på deres kollegaer, som de også i dagligdagen vil arbejde sammen med.