Læs op Udskriv Opskrifter Del på Facebook Del på X Send som mail Rødbede-tzaziki 3 rødbeder 1 fed hvidløg 4 dl. græsk yoghurt Kog rødbederne let møre i letsaltet vand. Gnid skrællen af, og riv dem groft på rivejernet. Vend dem i yoghurten sammen med revet hvidløg og smag til med salt. Lad gerne tzazikien trække ½ time inden servering. ************************************************************* Mini-fiskedeller med laks og rejer ½ kilo grofthakket sej / torske-kød 1 æg ca. 1 dl. mælk 100 gr. rejer - let hakket rest laks salt og peber ½ spiseske hvedemel 2 spsk. havregryn el. lign. stege - fedtstof. Fiskedejen røres sammen af ingredienserne med en stavblender. Steges som deller i fedtstof. ****************************************************************** Fruens græskar-creme En god, nærmest mayonnaise-agtig creme, som kan bruges både til eftermiddagsbrødet - og til bagte grøntsager, kartofler og lignende: 200 gr. græskar (butternutt eller hokaido) 100 gr. Skyr Evt. stødt spidskommen, kardemomme, karry Evt. hvidløg Skær først græskarret i grove tern. Bag dem i ovnen ved 180 grader med lidt olie og salt, indtil de er helt møre, ca. 35 minutter. Man kan drysse lidt krydderier på græskarstykkerne inden bagning, hvis man ønsker en ”spicy” creme. Lad derefter græskarrene køle af og mos dem med stavblender sammen med skyr. Smag til med salt og evt. lidt revet hvidløg.