Mere i løn, trods manglende erfaring fra det kommunale område

Et medlem, der blev nyansat i januar 2021, har langt om længe fået forhandlet lokalløn på plads med tilbagevirkende kraft fra han blev ansat - med KLS hjælp.

Medlemmet har haft en del erfaring fra tidligere - men ikke på den kommunale overenskomst. Og derfor har det taget lang tid at blive enig med arbejdsgiver om lønindplaceringen.

Det skulle dog nu med lønnen for marts været kommet på plads, og medlemmet har derfor fået de 3+3 kvalifikationstrin - og allerede fra første dag i hans ansættelse. Normalt har man først ret til de trin efter 2 og 5 års erfaring på overenskomsten.

Disse 3+3 ekstra løntrin er lokalløn-forhandlet med arbejdsgiver og der er altså aftalt, at de gives før tid, henholdsvis 2 og 5 år før tid. Til gengæld vil de ikke igen blive udløst, når medlemmet har været ansat i henholdsvis 2 og 5 år - i 2023 samt i 2026.

Medlemmet har derfor med tilbagevirkende kraft med marts lønnen fået værdien af de 3+3 individuelt forhandlet løntrin for perioden fra januar 2021 til marts 2022 som et engangstillæg og vil i fremtiden blot få dem som en del af lønnen fast.

Her kunne det også godt betale sig at være medlem. Vi forhandler kun individuelt lokalløn for medlemmer.