Skal FOA også i fremtiden være opdelt i 4 sektorer?

Kære alle 

I Forbundet ser man på, hvordan vi i fremtiden skal være organiseret i FOA. En af de ting man ser på, er blandt andet om vi i fremtiden forsat skal have de fire sektorer:

-Social- og Sundhedssektor

-Pædagogisk sektor

-Teknik- og Servicesektor

-Kost- og servicesektor

KLS er en ren Kost- og Servicesektor og i de drøftelser, der er i gang – er der kommet et forslag om, at Kost- og Servicesektoren nedlægges som en suveræn sektor, og at sektorens faggrupper i stedet fordeles blandt de øvrige 3 sektorer.

Dette har skabt en del bekymring blandt deltagerne på årets Faggruppelandsmøde. Og de har derfor lavet denne udtalelse for at give udtryk for nogle af de tanker og bekymring, som en del af sektorens medlemmer har. 

Der er endnu ikke besluttet noget konkret om den nye struktur, og det er et emne vi i FOA’s hovedbestyrelse HB, hvor jeg som formand også deltager - drøfter i den kommende tid. 

Det er i første omgang en strukturel ændring, der ikke har betydning for, om vi som lokal selvstændig afdeling kan forsætte som fagforening, men der er dog ingen tvivl om, at såfremt sektorens faggrupper i fremtiden skal fusionere med de øvrige sektorer og deres faggrupper, vil det få en betydning for KLS og jer som medlemmer.

En endelige beslutning træffes først ved kongressen i november til næste år, og indtil da er alt som det plejer - for både jer som medlemmer og mig som formand i KLS.

Vi må sammen se, hvad fremtiden bringer.

 

Mimi Bargejani

Formand