Rotationsprojekt giver muligheder -for ledige såvel som ordinært ansatte


Aalborg Kommunes ældreafdeling og FOA Aalborg har lavet aftale om jobrotation. Projektet henvender sig til ufaglærte medarbejdere i ældreafdeling, som har et ønske om at få en uddannelse. En uddannelse der gør, at de fremover kan arbejde i enten hjemmeplejen eller på et plejehjem. Det er typisk medarbejdere der i dag er ansat i servicecentrets rengøringsordning eller som har opgaver med rengøring på et plejehjem.


I projektet samarbejder Aalborg Kommune også med SOSU Nord (Skolen i Hammer Bakker). Det er aftalt, at kommunens ufaglærte medarbejdere jobrotationsprojektet begynder uddannelsen samtidig og kommer til at gå på samme hold.


Udgiftsneutralt at uddanne
Jobrotationsprojektet har stor værdi fordi flere bliver uddannet og desuden får de ansatte fuld løn under uddannelsen. Samtidig modtager ældreafdelingen et antal ledige der ansættes i vikariater for de der er under uddannelse. Ældreafdelingen modtager jobrotationsydelse der betyder, at det er udgiftsneutralt at uddanne medarbejderne.


Fuld løn er afgørende
FOA Aalborg er utrolig glade for at få rotationsprojektet op at stå og for samarbejdet med Aalborg Kommune. Pia Pedersen i FOA pointerer, at det er vigtigt, at vi bakker op om forsikrede såvel som ikke forsikrede. Projektet viser, at det er muligt at gøre noget for ikke uddannede via de arbejdsmarkedspolitiske redskaber. Projektet giver ledige mulighed for at blive ansat i et ordinært job og det er positivt for alle. Det er afgørende for medarbejdere, som er mellem 40 og 57 år, at der er fuld løn under uddannelsen, da de ellers ikke ville benytte sig af tilbuddet om uddannelse.


Vil du høre om dine muligheder for at blive uddannet kontakt FOA Aalborg.


» Kontakt FOA Aalborg