Uligeløn

Uligeløn kan let forklares, men ikke forsvares. De danske mænd tjener mere end danske kvinder - løngabet i Danmark er på 18 procent.

Det tal dækker over forskellen i den gennemsnitlige timeløn for en dansk mand og en dansk kvinde. Og dækker både over en timeløn for en topchef og en rengøringsassistent.

Spænder ben
Den manglende ligeløn mellem mænd og kvinder spænder stadig ben for danske kvinders ligestilling. Det fremgår af en rapport fra World Economic Forum. 

I den årlige ligestillingsrapport bliver Danmark endnu engang placeret som nr. 7 i ligestilling efter andre nordiske lande, Irland og New Zealand.

Nøjagtig som tidligere år er det atter uligelønnen mellem mænd og kvinder, der er med til at trække Danmarks placering ned.

VKO regeringen lukker øjnene for, at vi har et problem med uligeløn. Den nye undersøgelse viser, at ulige aflønning af kvinder og mænds arbejde netop er med til at spænde ben for, at danske kvinder kan kalde sig de bedst ligestillede i verden.

Nr. 37!
Rapporten viser, at danske kvinder er de bedst uddannede i verden! Men Danmark ligger blot nr. 37, når man måler på, om danske mænd og kvinder får samme løn for lignende arbejde.

-Løngabet mellem mænd og kvinder er et samfundsproblem. Det kræver, at flere aktører ser sig selv som medspillere, der ønsker at nå det samme mål, siger næstformand Pia Pedersen fra FOA Aalborg.