Vold: inddrag politiet

Er du udsat for vold på jobbet? Mange medarbejdere finder det svært eksempelvis at anmelde et sygt menneske der har begået vold. Ikke desto mindre kan det være afgørende for din erstatning.

Hvorfor politianmelde?
Bliver et voldeligt overgreb politianmeldt, har du som offer mulighed for at søge om erstatning efter offererstatningsloven.

Hvad skal jeg politianmelde?
Straffelovens definition af vold er eksempelvis slag, spark, kast med genstande, førergreb, benspænd og bid er fysiske overgreb. Er du ikke i tvivl skal episoden anmeldes til politiet.

Hvor hurtigt skal jeg politianmelde?
Har du eller din kollega været udsat for et voldeligt overgreb skal episoden politianmeldes uden unødigt ophold (normalt inden for 24 timer). Sker det ikke er muligheden for at søge om erstatning efter offererstatningsloven lille.

Overskridende at politianmelde
Ofre for vold finder det tit overskridende at politianmelde en person, som de er ansat til at passe i det daglige. Der er følelser involveret og det gør det ekstra svært.

FOA Aalborg mener, at det er vigtigt at tage diskussionen på arbejdspladsen inden den sker. Derfor opfordrer Anne-Grethe Sveistrup alle sikkerheds- og arbejdsmiljøansvarlige til at sætte fokus på netop politianmeldelse når voldspolitikken diskuteres på arbejdspladsen.

Læs historien om Bodil, som fik erstatning via offererstatningsloven