Flere penge til børnene

Afdelingen mødte op med 30 aktivister, der medbragte en trampolin med sikkerhedsnet for at vise, at dagplejere, dagplejepædagoger og pædagogmedhjælpere sikrer, at børnene ikke falder ved siden af.

Kommunernes Landsforening siger nemlig, at alle børn skal have mulighed for at springe sikkert ud i livet. Det står desværre i skærende kontrast til en virkelighed med flere lukkedage, dårligere normeringer og nedskæringer overalt.

Især pædagogmedhjælpere/ pædagogiske assistenter, dagplejere, pædagoger og dagplejepædagoger har mærket besparelserne, og alene inden for det sidste år har området mistet 4-5% af personaletimerne på landsplan.

Nu har den nye regering afsat 500 millioner til bedre normeringer, og dem mener FOA Aalborg i høj grad skal gå til de mest berørte grupper.

- Vi synes, det er pædagogmedhjælpere, dagplejere og dagplejepædagoger, der i første omgang skal ansættes. Det er de grupper, der er hårdest ramt, og det er dem, der er brug for, siger formanden for pædagogisk sektor i FOA Aalborg Jytte Christensen.

Derfor uddelte FOA Aalborg pjecer, der inviterede til dialog om dagplejens fremtid. I alt deltog 1300, primært kommunalpolitikere, forvaltningsdirektører, chefer, ledere fra 95 kommuner.