Mulighed for dagpenge under elevuddannelse?

Nu bliver det igen muligt for ledige at tage en elevuddannelse som fx Social- og sundhedsuddannelsen eller Pædagogisk Assistentuddannelse med løn suppleret op til dagpengeniveau.

Fra 1. maj i år genindføres jobcentrenes adgang til at give tilbud om uddannelse, hvor den ledige får en elev- eller praktikløn suppleret op med dagpenge fra a-kassen.

Jobplan
Muligheden for igen at lave jobplaner med elevuddannelse kommer til at gælde for ledige med uddannelsesstart efter den 30. april i år. Der indføres en overgangsordning, så de ledige, der begynder en elevuddannelse i løbet af april måned, også kan få suppleret deres løn op til dagpengeniveau, hvis jobcentret laver en jobplan.

Genindførelsen af de gamle regler om kronemodregning er et direkte resultatet af FOAs møde med arbejdsmarkedspolitikere fra S, SF og Ø og en efterfølgende henvendelse til beskæftigelsesministeren tilbage i november måned 2011.

Kontakt a-kassen for mere information
Mange jobcentre har kun sporadisk hørt om de nye regler, og vil naturligvis gerne vide mere, når I drøfter jobplanen, som måske med fordel kan indeholde en elevuddannelse.

Kontakt derfor meget gerne FOAs a-kasse, såfremt Jobcentret i din hjemkommune ikke er informeret om de nye regler.