Pressemeddelelse

Valhalla modtager FOAs arbejdsmiljøpris

Årets arbejdsmiljøpris 2012

Denne gang går FOA Aalborgs arbejdsmiljøpris til Gårdbørnehaven, Valhalla i Farsø, som har sat sig for at ændre arbejdsmiljøet med særligt fokus på at få job, familie og fritid til at hænge sammen.

De fortæller selv, at de senest har iværksat mange forskellige initiativer for det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Værdien af at få skabt arbejdsglæde har indflydelse på både job og fritid og smitter af på ”produktiviteten”, sygefraværet og livsglæden. Har man som medarbejder en rigtig god dag på jobbet giver det også overskud og energi til familie og fritid.  

Initiativer
På personalemøder i Valhalla diskuterer de på månedlige møder, hvad de kan gøre for at styrke arbejdsmiljøet. De har blandt andet besluttet, at alle på arbejdspladsen har mulighed for at deltage i en række foredrag for at få inspiration til fortsat at styrke arbejdsmiljøet. I Valhalla mener de, at det er vigtigt for medarbejderne at finde en fælles kultur der øger selvværdet og energien hos den enkelte. Sker det, er de også overbeviste om, at resultatet kommer børn og forældre til gode – ja hele institutionen.

Resultat
Personalet fortæller, at de allerede kan se resultater af indsatsen. Vi er kommet tættere på hinanden, hvilket bevirker at vi er blevet bedre til at bruge hinandens styrker i det daglige arbejde. Vi er blevet mere bevidste om, at vi alle har noget at bidrage med og vi kan konstatere at sygefraværet er faldet, fortæller tillidsrepræsentant Irene Lysdahl.

Sjette arbejdsmiljøpris fra FOA
Det er sjette gang FOA Aalborg udskriver arbejdsmiljøkonkurrencen og uddeler årets arbejdsmiljøpris. Prisen gives til en arbejdsplads, som gør en ekstraordinær indsats for at værne om det gode arbejdsmiljø.

FOA Aalborg opfordrer alle FOA-arbejdspladser til at tage ansvar for det psykiske og fysiske arbejdsmiljø blandt de ansatte. På papiret har der været fokus på arbejdsmiljøet meget længe. Senest i trepartsaftalen og i FOAs overenskomster. Trods aftaler og gode hensigter får FOA Aalborg fortsat mange henvendelser som angår både fysisk psykisk arbejdsmiljø.

For yderligere kommentarer kontakt: 

Faglig sekretær Anne-Grethe Sveistrup tlf. 46 97 31 31 / 27 61 18 30

·  Pædagogmedhjælper Irene Lysdahl tlf. 22 73 63 19

Prisen uddeles 27. april 2010 kl. 10.00 i Gårdbørnehaven, Valhalla i Farsø