Elever på SOSU Nord igen bedst i Beat Camp dyst
Elever på SOSU Nord igen bedst i Beat Camp dyst

Elever på SOSU Nord igen bedst i Beat Camp dyst

En flok nye PAU-elever hyldede kvartalsvinderne på SOSU Nord med hygge, kulørte lamper og et imponerende musikalsk indslag. Der var band og skønsang som fejrede holdet med ”We are the champions”, ”Grønsagsspisersangen” og Smilende Sussi.

Derudover ønskede SOSU Nord, PenSam og FOA holdet tillykke med den mest over-bevisende sejr hidtil. Jane Sommergreen fra FOA opfordrede eleverne til at tage den sunde indsats med videre i arbejdslivet. Kristin Tennes fra SOSU Nord tilføjede, at hun har haft en let opgave. – Jeg sagde blot, at jeg regner med at I vinder som det sidste hold og det gjorde de! Det lille hold af kommende pædagogiske assistenter har bevist, at indsatsen har båret frugt i projekt Beat Camp, der er et sundhedsfremmeprojekt iværksat af PenSam og FOA. Alle landets SOSU-skoler kan deltage og hvert kvartal kåres en vinder. SOSU Nord er nu med i kampen om at blive Danmarks sundeste Beat Camp-skole.

Præmier
Holdet vandt fordi de scorede flest point i kvartalet. På landsplan er de desuden det hold, som har opnået det højeste antal point nogensinde, fortalte Elisabeth Würtzen fra PenSam. Hun overrakte gave samt gavekort på en ”velsmagende tur på Raw food kokkeskole”, hvor de skal lære at lave sund og inspirerende mad. Desuden fik de et flot diplom og forude venter løbetrøjer fra SOSU Nord.

SMS gjorde forskellen
To dagplejere på holdet Bettina Fuglsang og Jette Nielsen fortalte, at det der gjorde en forskel for dem var den daglige sms. Den kom med dagens udfordring, hvor de fik en opgave – som kunne være at rose de medstuderende, tage cyklen eller prøve en ny grøntsag. Alle handlingerne skulle de dokumentere på www.beatcamp.dk og gjorde de noget ekstra skulle det også skrives ind.

Mere gulerod end pisk
Begge fortæller de, at konkurrencen har flyttet deres fokus, så de nu er meget mere bevidste om ting de ikke tænkte på før. Bettina fortæller, at hun konkret kan mærke, at hun har fået bedre kondi. Nu er det ikke så hårdt at gå til klasseværelset på tredje sal som tidligere. Jette fortæller, at projektet har været mere gulerod end pisk og det tiltaler hende. Udover opfordring til mere motion har det styrket det sociale i klassen, så alt i alt har det været godt. De to dagplejere siger samstemmende, at de er blevet bedre til at passe godt på sig selv. Samtidig med projekt Beat Camp er de også blevet klædt på fagligt og det udover sundhedsprojektet har givet mere rygstød og selvtillid. På uddannelsen til Pædagogisk Assistent har vi klart lært nye sider af os selv, som vi slet ikke kendte til!