Fællesfoto af nogle af de erfarne opsagte medarbejdere i Aalborg Kommune
Fællesfoto af nogle af de erfarne opsagte medarbejdere i Aalborg Kommune

Aalborg Kommune - 1000 års erfaring fattigere

Læserbrev sendt til Nordjyske i 25. juli 2014

Aalborg Kommune og det kommunale sundhedsvæsen ruster sig til den fremtidige indsats, ved at opsige ansatte med sammenlagt 1000 års erfaring.

Rehabilitering, træning før pleje og borgere der udskrives til kommunal sygepleje og omsorg, næsten før de når ind på sygehuset. Det er nogle af de udfordringer alle kommuner skal takle i de kommende år.

Udfordringerne er kendte: Antallet af ældre medborgere stiger. Indlagte på sygehusene bliver til udlagte i kommunens sundhedsvæsen – og dermed et kommunalt ansvar! Opgaven skal løses af de ansatte på ældreområdet. FOA Aalborgs opgørelser viser, at netop det område er blevet 1000 års erfaring fattigere. Aalborg Kommune har inden for de seneste måneder opsagt 77 ansatte med sammenlagt 1000 års erfaring. Alle medarbejdere med pleje og omsorgsopgaver i øjenkontakt med borgere i Aalborg Kommune. De løser opgaver for borgere, der har behov for hjælp og bistand af forskellig art. De 1000 års erfaring er altså hvad Aalborg Kommunes opsigelser svarer til.

 
Referater i kommunens eget system fortæller os, at kommunens egen vurdering er, at de meget snart vil mangle kompetencer svarende til 150 social- og sundhedsassistenter. I FOA Aalborg synes vi, at det havde været klogere, at satse på at opkvalificere de mennesker som i forvejen har stor erfaring. Investér dog i den fremtidige arbejdskraft frem for at fyre. Særligt set i lyset af at kommunen anerkender deres fremtidige udfordringer og behov, men politikeres veje er altså uransagelige!