Grafik med statistik om pædagogiske assistenter - fra undersøgelse april 2014
Grafik med statistik om pædagogiske assistenter - fra undersøgelse april 2014. Hent undersøgelsen her på siden.

Arbejdsgivere vil gerne ansætte pædagogiske assistenter

En ny undersøgelse om de pædagogiske assistenter kan være med til at aflive de mange udmeldinger og myter, der har været om faggruppen. Flere har sagt, at arbejdsgivere ikke ønsker at ansætte dem, men den myte holder heldigvis ikke stik. Og det er en nyhed som sektorformand Jytte Christensen fra FOA Aalborg gerne vil være med til at udbrede.

Hvordan klarer de sig?
Undersøgelsen er gennemført for at se, hvordan de pædagogiske assistenter klarer sig efter endt uddannelse. Den pædagogiske assistentuddannelse er stadig forholdsvis ny, derfor havde det lokale uddannelsesudvalg for det pædagogiske område (LUU) besluttet at følge de uddannede og se, hvor godt de klarer sig på arbejdsmarkedet.

Resultatet
Undersøgelsen er gennemført i april 2014 blandt de uddannede i efteråret 2011, 2012 og 2013. I alt deltog 132 pædagogiske assistenter ud af 172 mulige – det svarer til 77 procent.

Blandt de færdiguddannede pædagogiske assistenter viser undersøgelsen, at 48 procent er i beskæftigelse i april 2014 – enten som fastansatte, afløsere eller vikarer.

Kun 13 procent er arbejdssøgende i april 2014, og heraf er over halvdelen fra den senest afsluttede årgang. 19 procent er i gang med at videreuddanne sig. Resten venter på at komme i gang med videreuddannelse, er på barsel, sygemeldt eller andet.

SOSU Nord havde iværksat undersøgelsen, blandt de færdiguddannede pædagogiske assistenter. Resultatet er senest blevet præsenteret for det lokale uddannelsesudvalg, hvor også FOA Aalborgs Jytte Christensen er repræsenteret.

I det lokale uddannelsesudvalg er der sat fokus på at formidle resultatet. Det er vigtigt, at alle samarbejdspartnere kender til resultatet - uanset om de er arbejdsgivere eller vejledere i folkeskolen eller på jobcen­trene. Det kan også være betryggende for de pædagogiske assistenter at vide, at arbejdsgiverne rent faktisk ønsker at ansætte dem, understreger Jytte Christensen, som håber at de arbejdssøgende snart finder job.

Er du interesseret i at læse hele undersøgelsens resultater, kan du også finde den her på siden.

Undersøgelsen fra april 2014