Forhandling af arbejdstidsregler for FOAs pædagogiske personale

Forhandlingerne om arbejdstidsreglerne på skoleområdet er nu gået i gang mellem FOA og KL. Og der vil sandsynligvis blive indkaldt til ekstraordinært faggruppelandsmøde for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i februar 2014.

Vil sikre FOA-medlemmers beskæftigelse på skolerne
FOA ønsker at gennemføre forhandlinger om arbejdstidsreglerne på skoleområdet nu, frem for at udskyde dem til 2015. Ledelsen i forbundets pædagogiske sektor har vurderet, at det vil være bedst for FOAs medlemmer at forhandle nu. Det skal ses i lyset af, at skolereformen skal udmøntes på de enkelte skoler fra august 2014. Med et fælles arbejdstidsregelsæt for det pædagogiske personale, forudser FOA, at mulighederne for at sikre pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenters beskæftigelse på skoleområdet vil være større. Sektorformand Jytte Christensen håber, at det er muligt at opnå et tilfredsstillende forlig, da det efter hendes opfattelse vil være vigtigt for beskæftigelsen.

Lokale møder
Pædagogisk sektor i FOA Aalborg har i januar holdt lokale møder for at give mere information om skolereformen og hvad der er sket ind til nu. Tanken med møderne har været at sætte fokus på den rolle som FOAs ansatte i folkeskolerne forhåbentlig får i den understøttende undervisning.

Ekstraordinært faggruppelandsmøde
Forhandlingerne vil sandsynligvis strække sig ind i februar måned og opnås der enighed om at ændre arbejdstidsreglerne, skal aftalen godkendes på et ekstraordinært faggruppelandsmøde hvor faggruppen tager stilling til aftalen. Det ekstraordinære faggruppelandsmøde for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter vil blive indkaldt med kort varsel. Ved faggruppelandsmødet deltager to delegerede fra FOA Aalborg samt sektorformand Jytte Christensen, idet hun sidder i den centrale sektorbestyrelse.
Opnås der ikke enighed mellem parterne, vil forhandlingerne blive genoptaget i forbindelse med OK15.