Tillidsvalgte og opsagte mødte klapsalver og knusere efter mødet i Nordkraft.
Tillidsvalgte og opsagte mødte klapsalver og knusere efter mødet i Nordkraft.

Hjemmeplejen: God opbakning til de opsagte fra kollegerne

Ved gårsdagens demonstration var rigtig mange kolleger mødt op for at vise sympati med de social- og sundhedsansatte, som snart står uden arbejde. Der var knusere og klapsalver til de ansatte, som efter mødet med kommunen kom ud af Nordkraft.

Mange af de demonstrerende undrede sig over, hvordan fremtidens indsats skal hænge sammen? Når det er sagt, så har kommunens folk heldigvis understreget, at det IKKE handler om, at de blivende medarbejdere skal løbe stærkere for at få arbejdsdagen til at hænge sammen. Der bliver simpelthen færre opgaver, siger rådmand Thomas Krarup. Et udsagn som borgerne, de pårørende, social- og sundhedspersonalet og FOA Aalborg har overordentligt svært ved at forstå – særligt set i lyset af det store forbrug af vikarer og den 3 procents stigning i antallet af ældre over 80 år siden 2010.

De opsagte medarbejdere var kaldt til informationsmøde i Nordkraft, hvor de blandt andet kunne få information om job- og uddannelsesmuligheder. Til stede var den eksterne partner AS3, faglige medarbejdere fra FOA, FOAs a-kasse og diverse uddannelsesinstitutioner. Flere af de opsagte var naturligt nok bitre og frustrerede, mens andre mere eller mindre havde affundet sig med den kedelige udmelding. Mange af de opsagte sagde ja til det tilbud der var på seks timers coaching.

Social- og sundhedshjælper Lone Dietz fortalte, at det havde været et fint møde, men hun havde alligevel lidt svært ved at tage stilling til, hvad hun skulle gå i gang med. Lone har i alt 19 års erfaring og melder der sig ikke andre muligheder, tænker hun, at den bedste mulighed er at læse videre til social- og sundhedsassistent.

Det er altid godt at udbygge kompetencerne siger FOA Aalborgs næstformand Pia Pedersen. Det undrer hende blot, hvorfor kommunen ikke tilbyder social- og sundhedshjælpere som Lone at opkvalificere sig – allerede i opsigelsesperioden. Bliver der, som demografien forudser brug for 150 ekstra ansatte i 2015, ville det være oplagt at slå til nu. Giv de opsagte uddannelse, så de er klædt på til fremtidens udfordringer i plejen – er udmeldingen fra næstformand Pia Pedersen i FOA Aalborg.

Efter mødet har flere udtrykt frustration over, at de ikke fik svar på spørgsmål til ældrechef Kristian Cronwald. Det har kommunen tænkt sig at følge op på og det hilser FOA Aalborg velkommen.