Fællestillidsrepræsentant Majken Louise Olesen - Lønforhandling var en succes – selvom det var første gang, Majken prøvede det.

Lønforhandling var en YES-oplevelse

Majken oplevede, at lønforhandling var en succes – selvom det var første gang, hun prøvede det. – Det var en YES-oplevelse, og nu ved jeg, at jeg har gjort en forskel.

Det er jo den eneste måde, man lærer på, siger Majken der forhandlede løn for en omsorgsmedhjælper. Efter lønforhandlingen er omsorgsmedhjælper Kirsten Overvad Vindelev nu korrekt indplaceret og med tilbagevirkende kraft får hun udbetalt 35.000 kroner. Dertil kommer indbetaling til pension, renter af løn og pension samt feriegodtgørelse.

Majken selv er social- og sundhedsassistent og arbejder på Svenstrupgård, hvor hun er fællestillidsrepræsentant i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune og dækker flere faggrupper.

Manglende lønstigning undrede
Det startede med, at Kirsten fortalte, at hun ikke var steget i løn igennem flere år. Derfor kontakter Majken en faglig medarbejder i FOA Aalborg og sammen gennemgår de lønsedlen og finder ud af, at kollegaen er forkert indplaceret og mangler tillæg for anciennitet. Omsorgs- og pædagogmedhjælperen var ansat på individuelle vilkår før overflytningen fra Nordjyllands Amt til Aalborg Kommune. Det betød, at hun efterfølgende ikke var steget, som hun efter overenskomsten var berettiget til.

Klædt på til lønforhandling
Den faglige medarbejder i FOA Aalborg satte Majken ind i overenskomsten og klædte hende godt på til opgaven. Majken fortæller, at hun til selve forhandlingen holdt fast i, at kollegaen skulle stige hvert andet og hvert fjerde år.

Det ender positivt og Majkens leder får undersøgt ansættelsesbrevet i ledelsessekretariatet og tilbagemeldingen bliver, at kollegaen skal have et helt nyt ansættelsesbrev. Kirsten bliver glad, da hun hører, at lønforhandlingen har båret frugt og det bedste er, at hun fremover kan få lidt ekstra hver måned og samtidig er hun sikret lønstigninger fremover.

Jeg gjorde en forskel
– Majkens korte kommentar er, at det var rigtig rart at komme til lønforhandling med lederen. Hun var klædt på til opgaven qua den gode introduktion og TR-uddannelsen, som også har givet hende blod på tanden. Majken vil gerne opfordre andre til at gøre det samme. – Det er altid godt at opleve, at man kan gøre en forskel for kollegerne, siger hun med et smil.