Lussing til kommunale dagplejere i Vesthimmerland

Læserbrev sendt til Nordjyske og de lokale aviser i Vesthimmerlands Kommune.

I Vesthimmerlands Kommune er det netop besluttet at oprette ti vuggestuepladser. Det sker i Børnehaven Højgården, som var tæt på lukning, på grund af for få børn. Beslutningen om vuggestuepladser blev taget på det sidste møde i børne- og skoleudvalget, selvom de havde mulighed for at vælge andre løsningsforslag. Desværre har politikerne igen valgt, at det er børnene og dagplejerne der bliver sorte-per. Konsekvensen bliver formentlig, at det kommer til at koste tre dagplejere jobbet. Alt tyder på, at der ikke er børn til at oprette ti vuggestuepladser og samtidig bevare de dagplejere, der i dag er i området. Derudover kommer nogle af børnene til at opleve et unødvendigt skift. Den nye løsning undrer i den grad dagplejerne, der føler sig trådt på.

Dagplejen i Vesthimmerland er i rygende udvikling og har bestemt ingen grund til at stå i skyggen af vuggestuer og aldersintegrerede institutioner. Med den nyeste forskning af Ole Henrik Hansen har den kommunale dagpleje fået et kvalitetsstempel. Han fremhæver, at den kommunale dagpleje er god til at skabe ro og trygge rammer for børnene. Dagplejerne forstår at inkludere børnene og give dem den nærhed, der er behov for. Dagplejens konstruktion, med en enkelt voksen og få børn giver gode muligheder for at udvikle børnenes sprog.

Forud for beslutningen har de øvrige pasningstilbud i Farsø haft mulighed for at sende et høringssvar til politikerne. Det gælder desværre ikke for dagplejen, og det er uacceptabelt. Det er en hovsaløsning, som har store konsekvenser for dagplejen. Tiden må være inde til at kigge på hele strukturen i børne- og skoleudvalget – og lad så alle blive hørt.

Hvorfor overhovedet bruge 75.000 kroner til etablering af vuggestuepladserne, når der er et kvalificeret tilbud i dagplejen, og der i øvrigt er lagt op til en besparelse på 14,5 millioner kroner på området. Vi forventer I genovervejer beslutningen, det er en ommer!