Mia Pedersen og Trine Nielsen
Personaleansvarlig - Mia Pedersen og social- og sundhedshjælper Trine Nielsen - begge Op service

Op Service har tegnet overenskomst med FOA

Det private firma Op Service i Nibe har tegnet overenskomst med FOA. Op Service startede med vinduespolering, viceværtservice og rengøring, men har de seneste ti år også varetaget kommunal hjemmehjælp. Derfor var det helt naturligt med en overenskomst med FOA.

Det at tegne overenskomst har været positivt, fortæller indehaver Ole Pedersen til FOA Aalborgs udsendte. Tidligere har han været tillidsmand på Aalborg Værft, og derfor ved han godt, at det er vigtigt, at der er ordentlige løn- og personaleforhold. Det giver ro på arbejdspladsen, og det gør det let for os at gå ned i overenskomsten og tjekke, om vi nu giver det rigtige tillæg. Også Mia Pedersen, der har personaleansvar hos Op Service, synes at det er rart med overenskomsten som en rettesnor. Får hun et spørgsmål til en lønseddel, er overenskomsten det opslagsværk hun vil benytte fremover. Det er altid rart at kunne begrunde, hvorfor vi eksempelvis giver et tillæg, siger Mia.

Også fokus på private virksomheder i FOA
Inden overenskomsten mellem FOA og Op Service blev tegnet, fik virksomheden besøg af FOA Aalborgs sektorformand Peter Ottosen og faglig medarbejder Yvonne Johnsen Nielsen. De gjorde rede for hvad det ville betyde for Op Service at tegne overenskomst. Har de faglige spørgsmål til overenskomsten, ved de heldigvis, at det er muligt at få det afklaret ved et enkelt opkald til FOA Aalborg. Det er betryggende siger Ole og Mia, der har cirka ti medarbejdere som lønnes efter FOAs overenskomst – de resterede 40 ansatte i Op Service lønnes efter overenskomst med 3F.

Betaling for køretid et plus
De ansatte er også godt tilfredse, selvom det ikke har medført store ændringer fortæller social- og sundhedshjælper Trine Søndergaard Nielsen, der både er ansat til pleje og rengøring. – Lønsedlen ligner foreløbig sig selv - også efter overenskomsten med FOA, fortæller Trine, der har været hos Op Service i knap tre år.
Skulle hun nævne noget, der er anderledes ved at være ansat i et privat firma, er det, at hun har faste kørelister og det betyder, at hun altid ved hvad hun skal lave en uge frem i tiden.

Alle er lige hos Op Service
Den gode planlægning ser hun som et stort plus hos Op Service – noget det efter hendes mening kniber med i det offentlige. Trine fortæller også, at alle stort set kan varetage alle opgaver, og selvom hun primært tager sig af plejeopgaver, tager hun gerne en tørn med rengøring, hvis der mangler en til det. Endelig føler Trine, at alle på flere måder er lige på arbejdspladsen, og hun er godt tilfreds med arbejdsklimaet og den ro ligheden skaber.

Mia Pedersen og Trine Nielsen

Mia og Trine foran de nye lokaler i centrum af Nibe