Ring og SMS inden du kører
I Vesthimmerland har de malet kampagnelogoer i P-båsene - budskabet er, at alle skal ringe og SMS'se inden de kører!

Ring og SMS inden du kører

Vesthimmerland Kommune er én blandt 18 kommuner, som støtter op om den landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. De er gået ind i kampagnen for at minde de ansatte om, at de skal »køre bil, når de kører bil«.

De har blandt andet malet kampagnelogoer i P-båse i Vesthimmerland og i bygninger er der sat plakater op og så er der klistermærker i bilerne, som minder de ansatte på at holde fokus på det et køre. De sætter fokus på, at de ansatte skal klare sms og telefonsamtaler, før de sætter bilen i gear. En rapport fra Vejdirektoratet viser, at 35 procent af dødsulykkerne på vejene har uopmærksomhed som en medvirkende årsag.

Undgå uopmærksomheden
På store klistermærker på toiletspejlene, står der: »Sæt håret nu« og »Sms nu - kør bil når du kører bil«. Derudover bliver der delt postkort ud med kampagnebudskabet og de ansatte har fået en mail med opfordring til at se en kampagnefilm og deltage i en konkurrence, hvor de skal komme med deres bedste råd til at undgå uopmærksomhed i trafikken.

Uopmærksomhed dræber
Også i hjemmeplejen er der sat fokus på »kør bil når du kører bil« kampagnen. Det kan jo gøre indtryk på de fleste, at 35 procent af dødsulykkerne skyldes uopmærksomhed. Kører man eksempelvis 50 kilometer i timen og tjekker mobilen i fem sekunder, svarer det til, at du kører 70 m. med lukkede øjne.

Karen Svendsen fra Teknisk Forvaltning fortæller, at hun selv har placeret et klistermærke på instrumentbrættet. ”Det kan min lille dreng godt læse, så jeg må hellere opføre mig ordentligt, men vi kan sikkert alle sammen gøre det bedre, og gør vi det, er vi nået langt.”

Earphones på vej i distrikt Farsø
Leder i hjemmeplejens distrikt i Farsø Tina Lundquist Christensen melder ud, at de ansatte vil blive tilbudt en earphone, så det er muligt at tale i telefon og samtidig køre forsvarligt. Tina fortæller, at det var en af de ansatte, som for nylig kom med forslaget og i Farsø bliver initiativet til virkelighed. ”Jeg kan ikke leve med den risiko der ligger i, at de ansatte bliver ringet til og ikke har det elektroniske udstyr i orden,” fortæller Tina på vegne af hjemmepleje distrikt Farsø.

FOA Aalborgs sektorformand Jan Jensen roser initiativet med earphones og tilføjer: ”Jeg håber, at der også bliver afsat tid til at udarbejde skriftlig dokumentation, hvis det man taler om skal dokumenteres.” Endelig må vi håbe, at de samtaler der bliver ført ikke skaber uopmærksomhed.