Rikke og Ditte til skolemesterskaberne i Skills september 2013
Rikke og Ditte til skolemesterskaberne i Skills i september 2013.

Støt Ditte og Rikke til DM i Skills

Danmarksmesterskaberne i Skills kommer til Gigantium den 23.-25. januar. Der er gratis adgang og alle er velkomne, så kig forbi og støt Ditte og Rikke og se hvad der skal til for at være blandt de bedste i netop dit fag.

Til DM er der i alt 48 fag tilmeldt, hvoraf 29 fag er konkurrencefag og 19 er demonstrationsfag – deriblandt FOAs pædagogiske assistenter. Og social- og sundhedsassistenterne deltager endnu engang blandt de mange konkurrencefag. Deltagerne har i første omgang vundet skolemesterskaberne og siden de regionale mesterskaber og nu har de chancen for at vise deres talenter til DM. Konkurrencerne er med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen - heriblandt grundskoleelever hvad de kan arbejde henimod.

Nyd udfordringen
Social- og sundhedsassistenternes regionsmestre i Nordjylland blev Ditte Mathilde Jensen og Rikke Hovaldt Kristoffersen, der deltager som et makkerpar. Heldigvis har vi hinanden siger Ditte, som sætter pris på, at de kan støtte hinanden og på den måde se de faglige udfordringer fra flere perspektiver. De to social- og sundhedsassistentelever er blandt de første som skal dyste og de går på scenen kl. 10.00 den 23. januar. Forud for konkurrencerne har alle de nordjyske deltagere været samlet til en peptalk med en idrætspsykolog for at arbejde med motivationen. Derudover har de forberedt sig på det, som de endnu ikke helt har styr på. Ditte Mathilde fortæller, at hun deltager for at nyde udfordringen – og skulle hun vinde er det blot endnu et skulderklap efter de to første sejre i de indledende konkurrencer.

Hjælp fra træner og vejledere
Begge er de elever på SOSU Nord og i praktik på Sygehus Nord. Rikke er på barselsgangen og Ditte på Urologisk afdeling. Op til DM har de haft hjælp af to vejledere og en træner. Træneren har ageret patient og klædt dem på til DM i Skills og eksempelvis introduceret dem til sygdomme, som de endnu ikke helt har styr på, da de kun er midt i den første elevpraktik. Ditte fortæller, at hun er imponeret over den store opmærksom hed DM i Skills har fået. Hun fortæller, at hun og Rikke skal i radio ANR for at hjælpe Skovmand med at pleje medværten Anne. Det sker også 23. januar og vil du høre dem i radioen er det allerede kl. 7.30, så det bliver en travl dag for de to social- og sundhedselever fra Nørresundby.

Gratis tørklæder til alle elever
DM i Skills bliver et langt større arrangement end regionsmesterskaberne, hvor 150 fulgte Rikke og Ditte på scenen. Arrangørerne forventer rigtig mange tilskuere til DM - ja op mod 30.000 mennesker de tre dage Skills står på. Vil du og dine kolleger deltage i heppekoret for Ditte og Rikke, deler FOAs Tina Steffensen gratis tørklæder ud. Det sker 22. januar i kantinen på SOSU Nord i Vodskov, hvor alle FOA-medlemmer kan få et stribet halstørklæde mellem kl. 11.30-12.30.

Logo på stribet tørklæde!

Hent halstørklædet 22. januar 2014 fra kl. 11.30-12.30

Vil du vide mere om DM i Skills og eksempelvis se hvilke fag der deltager eller se programmet for de tre dage, kan du finde det her:

www.skillsdenmark.dk