”Husk hvad du har lovet Ulla Astman”, siger Jan Jensen som er sektorformand for social- og sundhedsassistenterne som er medlem i FOA Aalborg.

FOA: Genopret balancen blandt sygehusenes faggrupper

Regionsformand og sundhedsudvalgsformand i Danske Regioner, Ulla Astman har sagt, at social- og sundhedsassistenterne fortsat har en plads i fremtidens sundhedsvæsen. Skal de fine ord have hold i virkeligheden er det vigtigt, at politikerne i Region Nordjylland sætter handling bag ordene og undlader at reducere blandt social- og sundhedsassistenterne.

Astman udtalte sidste år, at antallet af social- og sundhedsassistenterne havde nået det laveste acceptable niveau. Der har de seneste to år været en markant reduktion på området, og samlet set er der 118 færre fuldtidsansatte social- og sundhedsassistenter end i 2012. Til sammenligning har sygeplejerskerne haft en fremgang på 20 fuldtidsstillinger! (Kilde: Silkeborg Data – ansatte i fuldtidsstillinger)

Samtidig har regionsformanden ved flere lejligheder understreget, at sundhedsvæsnet i højere grad skal sætte patienten i centrum. Endelig har Astman sagt, at sygehusledelserne skal sikre, at kompetencerne hos såvel social- og sundhedsassistenter som det øvrige personale udnyttes maksimalt. I øvrigt har regionsformanden forsøgt at sende det signal, at der ER brug for social- og sundhedsassistenterne. (Kilde: Magasinet Pleje 28.08.15)

Skal Region Nordjylland sætte patienten i centrum, så kræver det dygtige og dedikerede medarbejdere, som kan sikre, at patienterne får en god behandling og en værdig pleje. Og det kræver, at politikerne beviser, at der ER brug for social- og sundhedsassistenterne.

Balancen imellem faggrupperne skal genoprettes, og det bliver den kun, hvis politikere stiller krav til ledelserne om at genfinde balancen – til fordel for patienter såvel som social- og sundhedsassistenter. Nedskæringerne skal ske i en balanceret form, så social- og sundhedsassistenterne ikke skal opleve, at det er deres stillinger som igen står for tur. ”Husk hvad du har lovet Ulla Astman”, siger Jan Jensen som er sektorformand for social- og sundhedsassistenterne som er medlem i FOA Aalborg.