FOA-sangkoret
FOA-sangkoret

Sangkor fejrede "sølvbryllup" med fest og sang

For nylig fejrede FOA sangkoret 25 års jubilæum – der var spisning og sang i FOA Aalborg og de sangglade medlemmer gav en forsmag på deres talent.

Fire af korets oprindelige medlemmer er stadig med i koret - heriblandt Birte Jacobsen, som har været korets kasserer i alle årene. På dagen holdt Ib René Posborg tale - han takkede FOA Aalborg for støtten - senest til nye uniformer og emblemer. ”Uden FOA kunne vi ikke drive kor” var den korte version. Kristian Gaardsøe sagde tillykke til sangerne, tillykke til dirigenten og tillykke til FOA. Han kunne også afsløre, at FOA-koret skal med til nytårskur i kommunerne og her kan FOAs medlemmer høre de dygtige sangere.
 

Fra DKA-kor til FOA-kor
Koret startede i 1990, efter at DKA Aalborg i august 1989 havde opfordret afdelingens medlemmer til at komme med ønsker til bestyrelsen for kulturfond. Det fik den sangglade pedel Svend Aage Pedersen på banen, med afdelingens hjælp blev der etableret en arbejdsgruppe og 29. marts 1990 var der stiftende generalforsamling. Svend Aage blev valgt som formand, og under ledelse af den erfarne musikpædagog Kai Mikkelsen startede cirka 30 DKA-medlemmer i koret. Korets navn var - Dansk Kommunal Arbejderforbund-sangkor, Aalborg”, i det daglige ”DKA- Koret. Navnet blev efter sammenlægningen ændret til ”Sangkoret FOA Koret Aalborg”.

Diplom af bronze til koret
Koret har optrådt i ind og udland, overvejende med repertoire fra den dansk sang skat. Skal et af højdepunkterne nævnes, må det være den internationale kor og musikfest, IDOCO i juni 2000. Kor og musikfesten blev holdt i Aalborg Kultur & kongrescenter med deltagelse af ca. 860 deltagere fra syv lande. Koret var tilmeldt en bedømmelseskoncert, hvor en international dommerjury skulle vurdere koret, det indbragte et diplom af bronce.

Koret øver tirsdage på Sønderbroskolen
Koret er medlem af Dansk Arbejder Sangkor, og lokalt er koret en del af Rebelkoret, hvor andre arbejderkor deltager blandt andet til 1. maj i Kildeparken. I marts i år var koret med til fælleskor i Nørre Sundby kirke, der under ledelse af Frans Rasmussen åbnede kirkekulturugen. Det blev en dejlig eftermiddag med fuldt hus i kirken. Koret er i dag et firestemmigt kor, ledet af Jens Eric Strudsholm, der øver om tirsdagen på Sønderbroskolen.

Nye sangere er velkomne
I alle årene har koret været i tæt kontakt med FOA afdelingen, som har givet opbakning og støtte. Koret er åben for tilgang af nye medlemmer. Formand gennem mange år, Ib René Posborg kan kontaktes, hvis der er FOA-medlemmer har lyst til at udvikle deres stemmer i hyggeligt selskab med andre glade sangere.

Kontakt Ib René Posborg på

posborg@jubii.dk