Konsekvens af Aalborg Kommunes forslag til budget 2017
Se hele opslaget nedenfor!

Hvorfor skal dagplejen betale prisen?

Den 13. juni 2016 modtog de aalborgensiske kommunalpolitikerne denne hilsen i deres indbakke.

Kære politikere
Her en sommerhilsen på vegne af dagplejere og dagplejepædagoger organiseret i FOA. Det er en sand gyser i flere afsnit og vedhæftet har du den første skræmmende hilsen.

De kommunale politikere i Aalborg Kommune overvejer at ændre alderen for, hvornår børn starter i børnehave. I dag starter børn i børnehave den måned de fylder 3 år, men ifølge forslaget skal de starte, når de er 2 år og 9 måneder.

Det lyder måske ikke af ret meget, men realiseres forslaget i budget 2017 bliver konsekvensen 84 færre kommunale dagplejere og 3 færre dagplejepædagoger. Forslaget får således betydning for ikke færre end 336 børn!

Det undrer FOA meget, at man endnu engang lader den kommunale dagpleje være buffer for politikernes sparekniv. Tilbage i 2010 var der 899 dagplejere i Aalborg Kommune, men i 2016 er der blot 622 dagplejere tilbage – et fald på hele 30,81 procent. Dagplejepædagogerne har ikke længere 37,2 fuldtidsstillinger, men kun 23,46 – et fald på hele 36,94 procent!

Hvorfor skal dagplejen betale prisen, når det er det dagtilbud med størst forældretilfredshed? Seneste undersøgelse fra Aalborg i 2015 viser, at 95 procent af forældrene er tilfredse eller meget tilfredse og heraf giver 67 procent topkarakter til dagplejen.

Kære politikere genovervej forslaget nøje! Den tilpasning som er beskrevet i budget 2017 får fatale konsekvenser for alle i dagplejen.

Konsekvens af Aalborg Kommunes forslag til budget 2017 vil betyde færre dagplejere frygter dagplejere og dagplejepædagoger!