Intensiv Pleje I/S konkurs - 20 FOA-medlemmer ramt
Intensiv Pleje I/S konkurs - 20 FOA-medlemmer ramt
Foto: Inge-Marie Krøier

Intensiv Pleje konkurs - 20 FOA-medlemmer ramt

De ansatte hos det private plejefirma Intensiv Pleje I/S fik til morgen den besked, at firmaet er begæret konkurs.

Endnu engang bliver ældre, svage og ansatte berørt af den konkursbølge som efterhånden er blevet dagligdag i den private del af hjemmeplejen.

Konkurs ingen overraskelse for FOA
Konkursen kom ikke bag på FOA Aalborg, der igennem en længere periode har rykket for manglende indbetalinger til pension og feriepenge. På lønsedlerne havde Intensiv Pleje trukket beløbene hos de ansatte, men firmaet havde ”glemt” at sende pengene videre til PenSam og FerieKonto!

FOA Aalborg har desværre alt for godt styr på konkurser
”I FOA Aalborg er det langt fra første gang at vi håndterer konkurser på det private område, og desværre har vi alt for god erfaring med konkurser. Det er en kedelig tendens og tragisk for de ansatte som fra den ene dag til den anden står uden arbejde,” siger næstformand Pia Pedersen.

FOA søger om tabt løn til de ansatte
Allerede i dag har FOA talt med omkring 20 medlemmer som har været til møde for at få at vide, hvordan de skal forholde sig i den situation, som de er blevet bragt i. Heldigvis har de ansatte i både a-kassen og den faglige afdeling helt styr på, hvordan FOAs medlemmer kan søge om tabt løn, feriepenge og pension via Lønmodtagernes Garantifond (LG).

200 borgere og 33 ansatte ramt 
Den konkursbegærede virksomhed betjener omkring 200 borgere i henholdsvis Aalborg og Jammerbugt Kommuner. I Aalborg modtager 56 borgere personlig pleje, mens cirka 50 borgere får praktisk hjælp. Virksomheden har 33 ansatte.

I 2013 blev det private marked for hjemmepleje givet frit, og der har løbende været konkurser. Alene i 2016 kan har der været otte plejekonkurser, viser FOAs optælling: Intensiv pleje I/S, Sejers Senior Hjælp, Pareta Care, BR Service, daværende Stabilpleje Aps, Tammys hjemmepleje, IMS Service og Vitapleje Aps.

I FOA Aalborg tror vi desværre ikke at rækken af konkurser stopper, med mindre politikerne tager hånd om problemet.

Lagt på den 29.09.2016

Senest redigeret den 29.09.2016 af imks024@foa.dk