Sektorformand, Peter Ottosen
Peter Ottosen, sektorformand for servicesektoren i FOA Aalborg.

Konkursen i ”For dig – din hjemmepleje” kom ikke bag på FOA Aalborg

En konkursbølge hos private hjemmeplejefirmaer synes at have ramt Nordjylland. 100 brugere rammes af konkurs hos "AK-service – Din hjemmepleje" og FOA-medlemmer skal gøre krav på deres manglende løn, feriepenge og pension til Lønmodtagernes Garantifond (LG).

100 borgere og 17 ansatte rammes af uvished 

På det praktiske plan står 100 borgere uden hjemmehjælpsfirma fra den ene dag til den anden. AK-Service – Pleje og omsorg meddelte, at firmaet er gået konkurs, og dermed er firmaet det sjette nordjyske firma inden for de sidste par år, der drejer nøglen om. Det har sendt 100 plejekrævende borgere og 17 ansatte ud i uvished. AK-Service har også opereret under navnene "For dig – din hjemmepleje" og "Din hjemmepleje Aalborg".

 

FOA hjælper med krav til LG
FOA Aalborg har hjulpet FOA-medlemmer til at gøre krav på deres tilgodehavende hos LG og forventer, at de har pengene i løbet af tre måneder.

 

FOA Aalborg har siden 2010 haft 18 sager hos det private firma, og derfor kommer konkursen ikke som en overraskelse for Peter Ottosen, der er ansvarlig for de private medlemmer i FOA Aalborg.

  

Charlotte sagde nej til besynderlige og kritisable arbejdsforhold

 

Behov for klare regler 

FOA mener, at situationen blandt private plejefirmaer er ved at være grotesk. Gang på gang drejer firmaer nøglen om og i 2016 har FOA registreret ikke mindre end ni konkurser.

 

"Der er uden tvivl et behov for nye og klare regler på det her område. De konkurser og den øgede usikkerhed for de ansatte stopper ikke, før vi får nye regler. Det bør være krav til ledelsens kompetencer og til virksomhedens økonomi. Der bør stilles krav til faglige standarder. Og så er der et generelt behov for arbejdsklausuler i kontrakterne, så vi undgår useriøse firmaer," siger sektorformand, Peter Ottosen.

 

AK-Service blev dagen før konkursen af Arbejdsretten dømt til at efterbetale 125.000 kr. til tre medlemmer af FOA Aalborg samt en bod på kr. 25.000 til FOA.