Offentligt ansatte, borgere og lokale politikere må stå sammen

Vores budskab til de kommunale politikere er, at vi har fået nok af besparelser, som ødelægger vores tryghed, velfærd og arbejdsmiljø.

Torsdag den 10. marts samles repræsentanter fra mange af de organisationer, som repræsenterer de kommunalt ansatte, for at byde kommunalpolitikere velkommen til Aalborg. De kommunale politikere samles til Kommunernes Landsforenings Kommunalpolitisk Topmøde 2016.

Vores budskab til de kommunale politikere er, at vi har fået nok af besparelser, som ødelægger vores tryghed, velfærd og arbejdsmiljø.

I vores velfærdssamfund bygger vi trygheden på, at offentligt ansatte skaber gode daginstitutioner, velfungerende skoler, et godt sundhedssystem, værdig hjælp til ældre og støtte til udsatte borgere.

Men vi kan ikke bevare trygheden, når rigtig mange offentligt ansatte står til at blive fyret. Det kan blive konsekvensen af det såkaldte omprioriteringsbidrag, som regeringen og dens støttepartier ønsker at påtvinge kommunerne. Alene i de nordjyske kommuner ønsker regeringen og dens støttepartier, at der skal spares 242,5 millioner kroner hvert år de næste tre år. Det svarer til, at der skal fyres over 2.000 offentlige ansatte alene i de nordjyske kommuner.

Det vil vi ikke acceptere. Vi forlanger, at Kommunernes Landsforening på det Kommunalpolitiske Topmødet i Aalborg siger nej til en økonomiaftale med regeringen, hvis ikke omprioriteringsbidraget fjernes.

Vi vil opfordre til et fælles kommunalt oprør i alle kommuner og regioner. Offentligt ansatte, borgere og lokale politikere må stå sammen om at få besparelserne taget helt af bordet.

Vi har fået nok af besparelser, nu vil vi have tryghed og velfærd.