Social- og sundhedsassistent Bjørn Seberg, fællestillidsrepræsentant på Aalborg Universitetshospital i psykiatrien.
Bjørn Seberg, social- og sundhedsassistent og fællestillidsrepræsentant på Aalborg Psykiatriske Sygehus.
Foto: Inge-Marie Krøier

Brug os dog på sygehusene, når I uddanner os!

Åbent brev bragt i Nordjyske 28.09.17 og sendt til regionens politikere 29.09.17.

I Region Nordjylland uddannes der fortsat social- og sundhedsassistenter, men hvorfor uddanne flere, hvis I ikke vil sikre, at vi ansættes på sygehusene? På tre år er der blevet 112 færre social- og sundhedsassistenter på regionens sygehuse – et fald på ikke mindre end 11,2 procent! Vi er blevet færre selvom I politikere lovede, at den nedre grænse var nået tilbage i 2014. Det kalder vi løftebrud og tillidsbrud.

Social- og sundhedsassistenter, som stopper på sygehusene, bliver erstattet med sygeplejersker. Skyldes det en ledelsesmæssig favorisering? Den 16. august i 2014 har regionens politikere udtalt og noteret: ”at den nedre grænse for antallet af social- og sundhedsassistenter er nået. Regionsrådet peger på opgaveflytning og opgavekvalificering som midler til fortsat at sikre social- og sundhedsassistenter på de nordjyske sygehuse.” [1] Det er nogle reelle og konstruktive mål for at sikre faggruppens fortsatte eksistens. Tre år senere har politikerne endnu forpasset chancen til at effektuere den hensigtserklæring, som de gav sort på hvidt. Det kalder vi et løftebrud! Nu kræver vi at få klar besked. Hvornår kan vi forvente at antallet af social- og sundhedsassistenter stiger på regionens sygehuse?

Nu forventer vi, at I holder ord og følger løftet til dørs, så det ikke forbliver et løftebrud. Giv os muligheden for fortsat ansættelse på sygehusene, så I viser os at I mener det I sagde: ”Samtidig understreger man i Regionsrådet, at der fortsat er et væsentligt behov for social- og sundhedsassistenternes kompetencer til plejeopgaver i sundhedsvæsenet – både nu og i fremtiden.” [2]

Vi forventer anerkendelse af vores faglighed, og at I fremover vil sikre, at den beslutning vil blive efterlevet på de enkelte sygehusafdelinger – alt andet vil være helt uanstændigt.

Der er regionsrådsvalg den 21. november 2017.

[1] [2] Link til bilag: Budget 2015 - Forbedringer og effektiviseringer på sundhedsområdet i perioden 2015-2018 side 16.




Senest redigeret den 29.09.2017 af Inge-Marie Krøier