Denne sti er ryddet for sne og saltet!
Denne sti er ryddet for sne og saltet!
Foto: Inge-Marie Krøier

Kontakt arbejdsgiver hvis sne forhindrer arbejdet

Til trods for dårligt vejr har borgerne fortsat brug for hjælp og service, men hvad gør du som ansat?

Er du udekørende opfordrer FOA Nordjylland dig til at kontakte din arbejdsgiver, hvis glatte veje og gangstier gør det svært at komme frem til eksempelvis en borger.

Gå til din arbejdsgiver
Hvis du som udekørende står ude ved en borger og vurderer, at det kan gå galt, hvis du prøver at komme ind, skal du ringe til din nærmeste chef og gøre opmærksom på det. Herefter kontakter kommunen typisk borgeren med det samme for at høre, om hjælpen muligvis kan rykkes en dag og i mellemtiden må borgeren sørge for at få ryddet.

Borgerens pligt
I følge Kommunernes Landsforening gælder de samme regler for FOAs udekørende som for postbude. Det betyder, at det er op til den enkelte borger at sørge for, at boligen er til at komme til. Hvis borgeren ikke selv har helbredet til at rydde sne og salte, må andre træde til.

Skal være forsvarligt
Det ikke er dit ansvar at kæmpe dig igennem uanede mængder af sne og risikere at brække et ben. Det skal være sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt at udføre dine arbejdsopgaver. Men det er meget vigtigt, at du kontakter arbejdsgiveren, hvis du vurderer, at du ikke forsvarligt kan komme frem på grund af is og sne.

Hvis du er ansat hos en privat arbejdsgiver, er reglerne de samme. Det er stadig din arbejdsgivers ansvar, at din sikkerhed på jobbet er i orden.

Har du flere spørgsmål, så kontakt din lokale FOA-tillidsrepræsentant eller FOA Nordjylland.