Majbritt Kusk på dagplejens dag i Nykøbing Mors.
Majbritt Kusk på dagplejens dag i Nykøbing Mors med fine indianerkostumer malet med hænder og fødder.
Foto: Inge-Marie Krøier

Dagplejen: Lad os synliggøre det vi er gode til

Til Dagplejens Dag i Nykøbing Mors var forældre og bedsteforældre personligt inviteret i de forskellige legestuegrupper. Temaet var denne gang indianere, og det gav den enkelte dagplejer et fingerpeg, om hvordan de kunne forberede dagens udklædning.

Forud for dagen har de i Majbritts dagplejegruppe malet kostumer med fødder og fingre, og så blev alle malet i hovedet på selve dagen. Majbritt Kusk som er en af initiativtagerne bag dagplejens dag i Nykøbing Mors, fortæller at de denne gang har koncentreret sig om børnene. (Se billeder nedenfor)

Børnene i fokus
Tidligere har der været et optog igennem byen, men denne gang var fokus på hygge og stemning i hallen og det blev der. Der blev trakteret med boller, pandekager samt vand, kaffe og te til alle. Musikskolen underholdt med musik og sang – og forud for dagen havde dagplejere og børn øvet på tre indianersange. På selve dagen tog børn og dagplejere imod forældre og bedsteforældre og der blev malet ansigter, sunget, hygget og spist i legestuegrupperne.

Dagplejen er et udviklende miljø
Majbritt Møller Kusk mener, at det fortsat er vigtigt at holde Dagplejens Dag for derved hejse flaget for at synliggøre det vi er gode til. Hun fortæller, at de denne gang satte mere fokus på børnene i stedet for dagplejerne, og derfor holdt de det i hallen sammen med forældre og bedsteforældre. ”Jeg mener, at det dagplejen er specielt god til, er at sætte barnet i fokus – særligt de sensitive børn. Det et familiært pasningstilbud med blot fire børn og barnet kommer i et udviklende miljø i tæt samarbejde med forældrene og det skal vi fortsat værne om,” siger dagplejer Majbritt Møller Kusk.

I øvrigt fortæller Majbritt, at alle dagplejere er ICDP-certifiserede og med den i ryggen har de særligt sat fokus på det gode samspil mellem børn og voksne. ”ICDP er det pædagogiske arbejdsgrundlag i dagplejen og det har givet en øget bevidsthed om, hvad man som dagplejer skal gøre mere af i relationsarbejdet for at få flere ”stjernestunder” børnene, øge medarbejdertrivslen og arbejdsglæden,” understreger sektoransvarlig Iben Nørgaard Christensen fra FOA Nordjylland.

Heidi maler krigsmaling på jan og der er små tilskuere...

Heidi maler krigsmaling på jan og der er små tilskuere...

Gruppebillede af de røde indianere.

 Gruppebillede af de røde indianere.

Krigsmaling på blåt hold. 

Krigsmaling på blåt hold.

Bespisning af indianere. 

Bespisning af indianere.

Dagplejer Anja Saaby med et par børn på armen. 

Dagplejer Anja Saaby med et par børn på armen.

Forældre, bedsteforældre, dagplejere og børn samlet i Nykøbinghallen. 

Forældre, bedsteforældre, dagplejere og børn samlet i Nykøbinghallen.