High five
Når du står over for arbejdsmiljømæssige udfordringer, er det vigtigt at huske, at det at søge hjælp er et tegn på styrke. Inkluder din arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsrepræsentant tidligt i processen for at sikre en omfattende tilgang.
Foto: Canva

Nøglen til trivsel: Strategier for et sundere arbejdsmiljø

Et robust psykisk arbejdsmiljø er fundamentet for en velfungerende arbejdsplads. Når udfordringer opstår, er det afgørende at handle proaktivt.

Her er nogle forbedrede strategier, der understøtter vigtigheden af et sundt arbejdsmiljø:

  • Tid til opgaver: Sæt realistiske deadlines for at undgå stress og overbelastning. Planlægning og prioritering er nøglen til at give medarbejdere tilstrækkelig tid til deres opgaver for at undgå stress og overbelastning.
  • Støttende kolleger: Et stærkt fællesskab og god kollegial støtte bidrager til et positivt arbejdsmiljø.
  • Ledelsesopbakning: Ledelsens engagement og anerkendelse er nøgleelementer i medarbejdernes trivsel.

Tre gyldne råd fra eksperter:
1. Aktiv inddragelse af medarbejdere: Medarbejdernes deltagelse i beslutningsprocesser fremmer ejerskab og motivation.

2. Skræddersyede løsninger: Tilpasning af arbejdsmiljøindsatser til de behov, der er på den enkelte arbejdsplads for at sikre relevans og effektivitet.

3. Klar og konsekvent kommunikation: Åben dialog og gennemsigtighed er essentielle for at opretholde tillid og engagement.

Specifikke udfordringer i hjemmeplejen
Et godt psykisk arbejdsmiljø er afgørende på alle arbejdspladser – kigger vi konkret på en arbejdsplads, som mange FOA-medlemmer kan nikke genkendende til, så kan et arbejde i hjemmeplejen være særligt udfordrende på grund af høje følelsesmæssige krav og ofte isolerede arbejdsforhold. Det er vigtigt at sikre, at hjemmeplejepersonale har adgang til ressourcer og støtte for at håndtere disse udfordringer effektivt for at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø.

Vi er her for dig – også uden tillidsrepræsentant
Står du overfor udfordringer i arbejdsmiljøet, er det vigtigt at vide, at hjælp er inden for rækkevidde. At søge støtte er et tegn på ansvarlighed. Inkluder din arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsrepræsentant tidligt i processen for at sikre en omfattende tilgang. Hvis du ikke har en arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsrepræsentant, er FOA Nordjylland klar til at træde til.

Kilde: Bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø:

https://at.dk/regler/bekendtgoerelser/psykisk-arbejdsmiljoe-1406/