Anne-Grethe Sveistrup og Dorte Lillelund med det nye hold med erfarne pædagogiske medarbejdere!
Anne-Grethe Sveistrup og Dorte Lillelund med det nye hold med erfarne pædagogiske medarbejdere!

Erfarne pædagogiske medarbejdere klædes på til fremtiden

Den 1. juni 2021 startede et ekstra hold studerende på SOSU Nord i Aalborg, og de skal læse til pædagogisk assistent. Det er en god tendens og arbejdsgiverne er heldigvis enige i at uddannelse er vejen frem – også for ufaglærte i blandt andet daginstitutioner.

FOA støtter op om dig, der vil styrke kompetencerne
Ude på arbejdspladserne er der fokus på at styrke kompetencerne og skabe det gode børneliv. De fleste steder i FOA Nordjyllands område er de allerede godt på vej i forhold til at forankre arbejdet med læreplaner og anbefalingerne fra tilsynet. Set i det lys er det vigtigt, at alle pædagogiske medarbejdere kan tale med og sætte retning for det pædagogiske arbejde. Med en uddannelse i rygsækken kan det fx blive lettere at være med til at etablere en god systematik i arbejdet, at kommunikere om det pædagogiske arbejde samt styrke forældresamarbejdet. 

Ros til arbejdsgiverne
På det nye hold har arbejdsgivere givet 21 pædagogiske medarbejdere mulighed for at blive klædt på til et fagområde i konstant forandring. Uddannelsen til pædagogisk assistent kan medarbejderne klare på 42 uger, fordi de får merit for deres erfaring.

I FOA Nordjylland vil vi gerne være med til at støtte op om dig, der ønsker at styrke kompetencerne – også på det pædagogiske område. "Uddannelse er vigtig - og kan være med til at fremtidssikre arbejdslivet for mange - især når 85% af de ansatte i daginstitutionerne skal have en pædagogisk uddannelsen i 2024," understreger faglig sekretær Anne-Grethe Sveistrup fra FOA Nordjylland. 

De pædagogiske medarbejdere på det hold, som netop er startet, kommer primært fra Aalborg Kommune. Har du mod på uddannelse, så tøv ikke med at kontakte FOA Nordjylland for at høre om dine muligheder.