Snerydning
Især når det er isglat er det vigtigt, at man sikrer sig bedst muligt mod faldulykker, pointerer Leif Vestbjerg-Nielsen som har ansvar for arbejdsmiljøområdet i FOA Nordjylland.
Foto: colourbox

Tre gode råd, når der er isglat

Med en forholdsvis lille indsats kan man gøre en stor forskel som i sidste ende kan betyde, at der sker færre faldulykker, når der er sne og isglat. Tænk særligt på udekørende i hjemmeplejen - men også på alle andre der arbejder helt eller delvist udendørs.
Skulle der ske en arbejdsulykke, er det vigtigt at anmelde skaden - søg straks råd og vejledning i FOA Nordjylland.

Tre råd som kan gøre en stor forskel: 

  1. Sørg for, der er ryddet og regelmæssigt saltet, da man på f.eks. ældrecentrene skal sørge for rydning af sne, sådan at aften-/nattevagterne kan komme sikkert på og fra arbejde.

  2. Sørg for, at havegangen er fri for genstande. Så er det nemmere at rydde sneen.

  3. Tænk også på at sikre ordentlig belysning, så man også i mørke kan orientere sig om, hvor det måtte være glat.

Er du pårørende til en som modtager hjælp, så gør også en indsats for, at det er sikkert at færdes der!

"Især når det er isglat er det vigtigt, at man sikrer sig bedst muligt mod faldulykker", pointerer Leif Vestbjerg-Nielsen som har ansvar for arbejdsmiljøområdet i FOA Nordjylland.

Arbejdsgiver har et særligt ansvar for vintervedligeholdelse
Alle arbejdsgivere har forpligtigelse til at sikre, at det er forsvarligt for medarbejderne at færdes på arbejdspladsen - det gælder selvfølgelig også vintervedligeholdelse som kan dreje sig om snerydning og saltning. Tilsidesætter arbejdsgiveren den særlige pligt, kan arbejdsgiveren pådrage sig erstatningsansvar, hvis en medarbejder kommer til skade ved fald eller lign.

Skulle der ske en arbejdsulykke, er det vigtigt at anmelde skaden. Du skal straks søge råd og vejledning i FOA Nordjylland - også selvom du er i tvivl om hvorvidt dit uheld kan betegnes som en arbejdsskade eller ej.

Læs mere her: Anmeld skaden


Husejere har også pligt til at rydde sne
Der kan også være andre gode grunde til at man skal rydde sne foran sit eget hus, da man som husejer har pligt til at fjerne sneen hurtigst muligt. Reglerne for hvor meget du skal rydde kan variere fra kommune til kommune. Derfor er det en god idé at følge op på de lokale krav til snerydning.