Dagplejens prioritet som pasningstilbud

Det er politisk besluttet, at der skal bygges en vuggestue ved Spurvelundsskolen, der i første omgang skal rumme 11 vuggestuebørn og senere udbygges med børnehavepladser.

Vi ved, at der skal spares meget voldsomt i Odense kommune. Jeg undres derfor over, at man vil bygge en ny institution i et område, hvor der er dagplejepladser nok!

Institutionschef Britta Carl forklarer den 27. september 2011 til Fyens Stiftstidende, at årsagen er mangel på dagplejere og en stigende efterspørgsel på vuggestuepladser og integrerede institutioner fra forældrekredsen.

Det er korrekt, at det i midtbyen kan være svært at skaffe dagplejere på grund af boligforhold, men i yderområderne har der ikke været problemer og slet ikke i det omtalte område, hvor der for nuværende er tomme dagplejepladser.

Vuggestuer og dagplejen har hver deres kvaliteter, men forældretilfredshedsundersøgelser for det pågældende område har afdækket størst tilfredshed med dagplejen!

I institutionerne vil der tillige komme besparelser med betydning for normeringerne. For dagplejerne er normeringen reguleret via gældende overenskomst, som tilsiger, at den enkelte dagplejer max. kan have 5 børn.

Dagplejen har hidtil været 1. prioriteret pasningstilbud til de 0-3 årige børn i Odense kommune. Jeg skal derfor spørge:

Skal dagplejen fremadrettet være 2. prioriteret pasningstilbud i Odense kommune?