Pressemeddelelse

Frivillige på offentlige arbejdspladser

I Randers Kommune har man lige sparet 32 stillinger væk, og det stopper desværre ikke her. Når vi så hører, at der skal udvides fra 300 til 600 frivillige, så kan vi som FOA ikke andet end tænke, at det bliver på bekostning af det fastansatte personale.

Kære frivillige

FOA har stor respekt for de opgaver, I løser i hverdagen hos vore ældre og svage medborgere. I er med til at give borgeren en større livskvalitet, som vi desværre ikke længere formår at tilbyde i det offentlige system.

Stor respekt for, at I går en tur med Fru Hansen eller kører en tur i rickshaw. At I laver bankoaktiviteter og sørger for, at de der ingen familie har, kan have en god juleaften som resten af familien Danmark.

Når det så er sagt, så ved vi også, at mange af jer har arbejdet indenfor ældreplejen, og helt naturligt gerne vil bibeholde kontakten på området.

Men, for der er et men, det må aldrig blive på bekostning af faste og ordinære personalegrupper.

Det kan også undre, at man sådan bare lige kan acceptere at gå ind og smøre et stykke smørrebrød. Det kan alle - jamen hvorfor skal man så have et såkaldt pølsekursus for at servere i en idrætsklub, et cafeteria eller en pølsevogn?

Tænker du som frivillig ikke, at hvis du stadig var i arbejde, så ville det være træls, at der kom nogen og gjorde det arbejde, som du var ansat til?

Det er en forkert udvikling, vi er på vej mod.

Vi kan ikke være bekendt, at ordinær og dybt meningsfyldt beskæftigelse bliver erstattet af løntilskudsjob og af frivillige. Er det det samfund, vi ønsker os? Er det det, vi vil byde de svage og ældre medborgere, som har opbygget og betalt skat til samfundet gennem hele deres liv?

Vi i FOA er af den holdning, at vi stadig har brug for veluddannede og kompetente medarbejdere, der med stor faglighed og engagement yder en kæmpe indsats til glæde og gavn for den enkelte borger.

 

Afdelingsformand Inge-Lise Christensen – tlf. 4697 1901 – 2044 4401

Lagt på den 03.11.2014