Stop for tilskudsansatte

FOA siger stop for ansættelser i løntilskud og virksomhedspraktik i Randers Kommune

Politikerne har indgået budgetforlig i Randers Kommune. Det vil medføre en reduktion i antallet af ansatte. Alene inden for ældreområdet er der allerede nu meldt ud, at 32 personer skal fyres. Endvidere indføres der ansættelsesstop, som betyder en løbende reduktion i antallet af ansatte.

 

Samtidig forsvinder jobgarantien inden for de fleste af FOA’s fagområder.

Jobgarantien blev indført i forbindelse med de nedskæringer, der var i budgettet for 2014. Pga. af denne jobgaranti gav FOA tilsagn om, at vi ville være med til at løfte den store opgave, det er at skabe løntilskuds- og virksomhedspraktikpladser til ledige. Det har været en stor opgave, som vores tillidsrepræsentanter har løftet til gavn for både kommunen og de ledige.

 

Men det ændrer sig nu. Da jobgaranti for 2015 alene er givet til ansatte på skoleområdet og ikke FOAs øvrige faggrupper, anbefaler vi vores tillidsrepræsentanter at sige stop til at modtage ekstraordinært ansatte, eneste undtagelse er ansættelser i forbindelse med jobrotation, og ansættelser på skoleområdet.

 

Det er helt urimeligt, at vores tillidsrepræsentanter på den ene side går og afventer opsigelser af kolleger og så samtidig bliver bedt om at skrive under på, at der ansættes ekstraordinært ansatte. Ingen har endnu overblik over hvilke opgaver, der skal skæres fra, så ingen ved hvilke områder, der vil blive dækket ind af ekstra hænder.

 

Det er en fuldstændig urimelig situation at sætte medarbejderne og tillids-repræsentanterne i. I sidste ende bliver det borgerne i Randers Kommune, der kommer til at betale prisen for de mange nedskæringer blandt det fastansatte personale.

 

Når budgettet og de besluttede konsekvenser er kendte, vil vi tage situationen op til fornyet overvejelse. FOA vil altid samarbejde konstruktivt for at opnå de bedste arbejdsvilkår for vore medlemmer både dem, der er i arbejde og dem, der er ledige.

 

 

Afdelingsbestyrelsen FOA Randers

v/Inge-Lise Christensen

Afdelingsformand

Tlf. 4697 1901

Senest redigeret den 22.10.2014 af Anna-Kathrine L. Hansen