Om igen OK15

Forliget om en ny Overenskomst for velfærd og service blev stemt ned i FOAs hovedbestyrelse.

I sidste uge sagde hovedbestyrelsen nej til det resultatet, der var blevet forhandlet på plads på det kommunale område.

Den nye overenskomst var en forenkling, hvor adskillige af FOAs overenskomster blev samlet til én. Samtidig indeholdt den ret og pligt til uddannelse for ufaglærte og mere i løn til ufaglærte fra 1. april næste år.

Men for ansatte på det pædagogiske område – pædagogiske assistenter, pædagogmedhjælpere, dagplejere og omsorgsmedhjælpere – rummede den nye aftale ringere vilkår under uddannelse og risiko for lønnedgang ved jobskifte.

I hovedbestyrelsen var der stor opbakning til intentionerne om uddannelse, men samtidig bekymring over, at det pædagogiske område ikke kunne tilslutte sig den nye overenskomst.

Mange gentog sloganet om, at ”vi ikke skal efterlade den næststørste sektors medlemmer på perronen.” Ved afstemningen stemte 46 nej til den nye overenskomst, 12 stemte for, og en undlod at stemme.

"Det er super ærgerligt" siger afdelingsformand Inge-Lise Christensen "Endelig så det ud til, at vi fik en aftale igennem om uddannelse til alle, men når ikke alle grupper bliver tilgodeset, kan det ikke lade sig gøre."

Der kom et nyt forhandlingsresultat her til morgen (den 12. marts - red.) og Hovedbestyrelsen er indkaldt til møde på søndag den 15. marts.

Urafstemningen bliver formentligt sat i gang den 23. marts og slutter den 15. april. Inden afstemningen slutter bliver der afholdt medlemsmøde i Medlemshuset i Randers - nærmere information følger.

Lagt på den 12.03.2015