Demensgruppen Damhuset
Demensgruppen i Damhuset

Hæder til Damhuset og Anja Ask Jørgensen

FOA Randers er stolte af, at social- og sundhedshjælper Anja Ask Jørgensen på vegne af demensgruppen i Damhuset i Allingåbro har modtaget medalje i forbindelse med Social- og sundhedsuddannelsernes 25 års jubilæum.

Anna Kirkegaard og Anja Ask Jørgensen

Det er demenskoordinator Anna Kirkegaard, der har indstillet Anja Ask Jørgensen på vegne af demensgruppen i Damhuset i Allingåbro. Anna Kirkegaard beskriver selv baggrunden for udpegning:

"Anja Ask Jørgensen blev udpeget. Anja er social- og sundhedshjælper og arbejder i Damhuset, et tilbud til demensramte i Hjemmeplejen Vest Alllingåbro i Norddjurs Kommune.

Anja repræsenterer en gruppe på 8 social- og sundhedshjælpere, der både varetager pleje og praktisk bistand i demensramte hjem samt støtter deres demensramte borgere i klubtilbuddet Damhuset. Gruppen har specialuddannelse i demens og arbejder med stor faglighed, engagement og kreativitet.

Netop det element, at social- og sundhedshjælperne kender borgerne både i eget hjem og i klubtilbuddet Damhuset, gør, at de kan give borgerne den afpassede stimulation og støtte, som de har behov for. Medarbejderne finder mange skjulte ressourcer hos borgerne, og derved medvirker de i stor grad til at styrke borgernes selvværd, identitet og livsglæde.

 

Damhuset er et gammelt fodremesterhus, der ligger ved gården Julielund. Huset er omgivet af den skønneste natur og lige nu høstes der æbler og pærer i den helt store stil.

Jeg synes det er en stor hæder til en gruppe medarbejdere, der dagligt gør en stor og uegennyttigt arbejde til stor glæde for mange demensramte mennesker."

 

Den 5. oktober rejste Anja og hendes kollega Anna Lise til København, hvor de først blev modtaget i Forbundshuset på Staunings Plads. Herefter gik turen til Københavns Rådhus, hvor Lotte Heise talte og overrakte medaljerne til de 5 hjælpere og assistenter, der var udpeget på landsplan.

 

Du kan læse fagbladets artikel om jubilæumsdagen her og så kan du se mere til Damhuset og deres indsats i løbet af efteråret her i nyhedsbrevet.


Lagt på den 13.10.2016

Senest redigeret den 13.10.2016 af Anna-Kathrine L. Hansen