Nyt fra A-kassen september 2018

Så er nyt fra a-kassen om løbende udbetaling af pension til efterlønsmodtagere, og ændrede betingelser for opsigelsesvarsler i forbindelse med supplerende dagpenge

Er du efterlønsmodtager som får en løbende udbetaling af pension?

Husk at du skal give a-kassen besked, når din løbende udbetaling af pension stiger, eller du får en bonus udbetalt, således at det korrekte beløb bliver modregnet i din efterlønsudbetaling.

Pensams pensioner stiger som regel en gang om året. Pensam udbetaler også en særlig bonus som kan ændre sig fra måned til måned, som har betydning for efterlønnen. Så ALLE pensionsoplysninger fra Pensam skal sendes ind til A-kassen. Dette gælder også selv om det er meget små beløb, der er tale om.


Kontakt os, hvis du får et ansættelsesbrev
Hvis du er afløser og får et ansættelsesbrev, er det vigtigt, at du straks kontakter A-kassen

Hvis du bliver omfattet af et opsigelsesvarsel over for din arbejdsgiver, ændres betingelserne for at modtage supplerende dagpenge. Din arbejdsgiver skal skrive under på en frigørelsesattest, som skal afleveres til os inden 5 uger, hvis du fortsat ønsker at modtage supplerende dagpenge. Du skal også aflevere en kopi af ansættelsesbrevet til os. Selv om dit ansættelsesbrev bliver sendt til den faglige afdeling, får vi ikke besked om dette i A-kassen.

Hvis det senere viser sig, at du er blevet ansat uden at vi har fået besked, risikerer du at skulle betale dagpengene tilbage.