Fokus på faglighed - mød Tanja

Tanja er social- og sundhedshjælper og arbejder som udekørende i Randers Kommune.
Vi har mødt Tanja til en snak om faglighed

”Ligesom jeg er stolt af min by, er jeg stolt af mit fag. Jeg ved, jeg bidrager med noget. Og de små tak i arbejdsdagen betyder bare rigtig meget.”

Som social- og sundhedshjælper er jeg primært den, som kommer i hjemmet, og har øje for borgerens tilstand. Jeg fortæller om de observationer, jeg gør, og formidler min viden videre f.eks. til DTR møde.”

Samarbejde på tværs
DTR møde står for Det Tværfaglige Rehabiliteringsmøde og afholdes i teams med social- og sundhedshjælpere og -assistenter, fysio- og ergoterapeuter, sygeplejersker og leder.

Det tværfaglige samarbejde med forskellige kompetencer betyder, at man kommer hele vejen omkring borgeren.

”Som social- og sundhedshjælper kommer jeg i hjemmet, og kender borgerne og kan bidrage med oplysninger, om borgernes tilstand og særligt hvis der sker ændringer.

Jeg har en uddannelse og et fag, og det opfatter jeg ikke som en begrænsning tværtimod: mit faglige bidrag er vigtigt i det daglige og tværfaglige samarbejde, og der er respekt omkring min faglighed.

Kompetencerne kan godt flytte sig, når der mangler faglærte, men det er vigtigt at være opmærksom på, hvad man må og ikke må, og fokus på netop min faglighed gør det anskueligt, hvilke opgaver jeg kan løse.

Den tværfaglig sparring betyder, at borgerne får den bedst mulige hjælp.

I starten sagde jeg ”det var så lidt”, når en borger sagde tak, nu siger jeg ”velbekomme”, fordi min hjælp faktisk betød noget for borgerne.”

 

Tanja 
Social- og sundhedshjælper Tanja Kjeldsen