Uddannelse - nye muligheder for både ledige og medlemmer i arbejde

En af de ganske få positive konsekvenser af Corona er et stort fornyet fokus på uddannelse og efteruddannelse.

Der i løbet af dette år blevet indgået en lang række aftaler, der forbedrer vilkårene for uddannelse – både hvis du er ledig, hvis du i arbejde som uuddannet eller hvis du ønsker at efteruddanne dig.

I krisetider bliver ufaglærte traditionelt set hårdest ramt både i forhold til at få og fastholde et arbejde. Derfor er det vigtigt at sikre gode muligheder for uddannelse.

Hvis du er ledig?
Som ledig kan du tage uddannelse til serviceassistent, social- og sundhedshjælper eller -assistent med 110 % dagpenge, hvis du er over 30 år. Det gør det måske lidt mere overkommeligt at gå i gang, når man ved, at det økonomiske grundlag er på plads.

Hvis du er i arbejde?
Som ufaglært er der i øjeblikket rigtig gode muligheder for at komme i uddannelse. Særligt på det offentlige område er der lavet ordninger, der sikrer arbejdsgiveren lønrefusion, så du kan tage uddannelse med fuld løn.

Der er også nye muligheder i forhold til efteruddannelse.

Kontakt os
Vi ved godt, det kan være vanskeligt selv at overskue alle de nye aftaler og regler, og ofte kan din arbejdsgiver også have svært ved det.

Det er derfor ekstra vigtigt, at du kontakter os enten i din sektor eller i a-kassen, hvis du er ledig - så vi kan hjælpe dig.

Mulighederne har samlet set aldrig være bedre end de er i øjeblikket.