Er din stemme den afgørende? – urafstemningen OK21 er i fuld gang

Når de andre stemmer, hvorfor skal jeg så bruge krudt på det – det er alligevel afgjort på forhånd – er det nogle af de ting, du spørger dig selv om? så læs mere og få svar på hvorfor netop din stemme er den vigtigste lige nu.

I øjeblikket bliver I som medlemmer tudet ørerne fuld af hvor vigtigt det er at følge med i OK21 og vigtigheden af at stemme.

Det kan virke banalt, overdrevet og endda lidt bøvlet, at man skal stemme om et resultat, som parterne allerede er blevet enige om, men det er lige det modsatte.

Det, der foregår lige nu, er nemlig hele forskellen på den overenskomstbærende fagbevægelse og de andre fagforretninger.

Netop fordi, du har valgt at være medlem i en OK fagforening, har du mulighed for at få indflydelse på dine løn- og ansættelsesvilkår. En indflydelse, som ikke er en selvfølgelighed og en indflydelse, vi skal værne om og kæmpe for at bevare.

I mange andre lande er arbejdsmarkedet reguleret ved lovgivning. Her er det det politiske flertal, der bestemmer uden direkte indflydelse fra de mennesker, der arbejder i landet. I praksis kunne det betyde, at hvis et politisk flertal i Danmark, blev enige om, at barnets første sygedag var for dyr og træls, så kunne de afskaffe den ved lov.

Det kan man ikke i Danmark fordi arbejdsmarkedet er reguleret med aftaler, der indgås direkte mellem arbejdsgivere og lønmodtagere.
Aftalerne er et fælles ansvar – og derfor er din stemme vigtig lige nu.

Din stemme viser, at du vil fællesskabet og uanset om du stemmer ja eller nej, så er det fællesskabet, der sikrer dine løn- og ansættelsesvilkår og du har en unik mulighed for at få indflydelse på dem nu. 

Bliver det et ja, træder de ny overenskomster i kraft pr. 1. april. Bliver det et nej går forhandlingerne i gang igen med mulige varsler af konflikt.

Vi kender udfaldet den 19. april, når urafstemningen slutter.